Smakołyki na wielkanocny stół. Już się pieką pasztety i pieczenie
Kurczak złocisty z warzywami, pieczony boczek faszerowany czy pieczeń z brokułem lub z kalafiorem – to wielkanocne nowości firmy Lech-Garmażeria Staropolska.
- Przed świętami nasza sprzedaż rzeczywiście rośnie znacząco – przyznaje Adam Zwolan, członek zarządu spółki. – Myślę, że ma na to wpływ nasze ponad 25-letnie doświadczenie w wytwarzaniu produktów, które zaspokajają gusta największych smakoszy. Preferujemy również indywidualne podejście do klienta, tak, aby każdy znalazł w naszych sklepach coś dla siebie.
Świąteczna oferta firmy obejmuje kilkadziesiąt pozycji asortymentowych – to jednak tylko propozycje producenta; każdy może wybrać dania spośród wszystkich, znajdujących się w bieżącej sprzedaży, zgodnie ze swoimi upodobaniami.
Jak zawsze przed wiosennymi świętami największym powodzeniem cieszy się żurek staropolski, surowa, biała kiełbasa czy kiełbasa jałowcowa święconka, a także tradycyjnie wędzone szynki i polędwice; rośnie też zainteresowanie klientów ofertą półmisków oraz dań gotowych, takich jak np. faszerowane indyki. Dla poszukujących dietetycznych i prozdrowotnych nowości firma Lech proponuję całą serię produktów o obniżonej zawartości soli.
Świąteczną ofertę gotowych dań od Lecha uzupełniają zestawy wielkanocne dla czterech osób, zawierające żurek staropolski, kiełbasę białą parzoną i jałowcową święconkę, pasztet drobiowy, szynkę z wędzarni, pieczeń wyborną, sałatkę jarzynową, roladę podlaską oraz cztery kraszanki - w cenie 120 zł.
- Na świąteczny obiad natomiast polecam pieczoną faszerowaną kaczkę lub indyka, czy kurczaka złocistego z warzywami, które nie tylko znakomicie smakują, ale też pięknie wyglądają na stołach – zachęca Adam Zwolan.
Zamówienia na świąteczne dania i zestawy można składać do 10 kwietnia we wszystkich sklepach firmowych Lecha w Białymstoku. Firma przyjmuje też zamówienia na catering od osób fizycznych i podmiotów gospodarczych.